За успех не ви треба мотивација, туку дисциплина и паметно менаџирање со средствата!

Многу луѓе би направиле сѐ да најдат изговор, но ретко би направиле нешто да ги сменат нивните животни навики. Сите сакаат „лежерен“ живот, пиење по неколку кафиња дневно, за потоа да се жалат како општеството не им чини. Свесни сме дека живееме далеку од идеално општество, но факт е дека за многу работи најпрво би требало да се погледнеме во огледало.

Да бидеме реални, луѓето немаат проблем со мотивацијата. Кога ќе прашате некој човек што би сакал да направи, тој без проблем ви кажува дека сака да се подобри, но во реалноста тој има проблем со неговата дисциплина. За да ја подобрите вашата дисциплина треба да направите промени во вашиот живот.

  1. Внимателно изберете ги вашите пријатели

Велат „вие сте резултат на вашите 5 најблиски пријатели“. Прост пример: Ако вашите 5 најблиски пријатели пушат цигари, многу е голема веројатноста, вие да бидете шестиот пушач. Друг пример е ако вашите 5 најблиски пријатели се успешни претприемачи, многу е голема веројатноста и вие да раководите со сериозен и успешен бизнис.

  1. Научете се да кажувате „не“

Многу е важно понекогаш да имате бариера и да кажете „не“ на вашите токсични пријатели кои наместо да ве мотивираат да одите нагоре, упорно ве заморуваат со досадни и неперспективни разговори. Затоа, бидете внимателни во изборот на вашите пријатели бидејќи нивното влијание е клучно за вашиот (не)успех.

  1. Трошете внимателно, паметно менаџирајте со вашите средства

Сте се запрашале ли некогаш колку средства поминале низ ваши раце, а колку останале во ваш џеб? Јас тој проблем го решавам со @finansiska_inteligencija. Не само што задржувам, туку ги инвестирам и се оплодуваат. Достапни се, а моментално е добар тајмин да се започне со нив. Ги препорачувам, заследете ги и погледнете ја опцијата „Закажување Состанок“ 👉 @finansiska_inteligencija

Боемот 2.0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email