Тоа што…

Се сменија времињата, се сменија термините…

Тоа што порано беше чкртаници, сега се вика модерна уметност
Тоа што порано беше емисија, сега се вика подкаст
Тоа што порано беше рекет, сега се вика донација
Тоа што порано беше немирен, сега е хиперактивен и темпераментен
Тоа што порано беше кратко видео, сега е reel
Тоа што порано беше mIRC, сега е Tinder
Тоа што порано беше старлета, сега е инфлуенсерка
Тоа што порано се викаше фашизам сега го нарекуваат добрососедство
Тоа што порано беше педерче, сега е филантроп

Тоа е тоа… Боемот 2.0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email