Договорена распределбата на министерски места: Македонците си ги враќаат назад клучните министерства

Договорена распределбата на министерски места: Македонците си ги враќаат назад клучните министерства

Кај кого ќе припаднат клучните министерства? Изборите поминаа, еуфоријата спласна. Прославата заврши, а сега доаѓа време да се засукаат ракавите. Полека се крои новата влада, а веќе ги имаме и првите најави. Новата влада ќе биде составена од ВМРО-ДПМНЕ (58 пратеници), ЗНАМ (6 пратеници) и Вреди – ВЛЕН (14 пратеници). Ако се земе предвид дека […]