Договорена распределбата на министерски места: Македонците си ги враќаат назад клучните министерства

Договорена распределбата на министерски места: Македонците си ги враќаат назад клучните министерства

Кај кого ќе припаднат клучните министерства? Изборите поминаа, еуфоријата спласна. Прославата заврши, а сега доаѓа време да се засукаат ракавите. Полека се крои новата влада, а веќе ги имаме и првите најави. Новата влада ќе биде составена од ВМРО-ДПМНЕ (58 пратеници), ЗНАМ (6 пратеници) и Вреди – ВЛЕН (14 пратеници). Ако се земе предвид дека […]

Започнува изборниот ураган

Помина полноќ. Започнува изборниот ураган. Македонија влезе во претседателската кампања која е зачинета со парламентарните избори кои се поклопуваат со вториот круг на претседателски избори. За оние кои не знаат да повториме: Прв круг претседателски избори се на 24 април (среда), втор круг претседателски избори заедно со парламентарни избори 8 мај (среда). Следните 20 дена […]