Секоја граница е веќе премината

На парадата во Белград членовите на ЛГБТ движењето отидоа чекор подалеку. Не, ова не е „слобода на говор“, не ова не е она кон кое треба да целиме. Исмевањето на религијата не е ништо освен комплекс и пуста желба се биде во центар на внимание. Истите тие луѓе кои не сакаат да бидат исмевани, тоа го прават кон религиозните. Овде веќе нема простор за здрава дискусија, веќе нема простор за аргументирано искажување на хомосексуалноста, па и парадите на улица. Сметам дека со ваквите гестови овие членови прават само контра пропаганда, а нивните паради им се враќаат како бумеранг. 2% од населението, а 100% во медиумите кои прават го пренесуваат само она кое им е наредено!? Ставете го прстот на челото и самите одлучете какви вредности поддржувате. 

Боемот 2.0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email