Не ми се допаѓа „новото лице“ на Европа!

Не ми се допаѓа новото лице на Европа! Дали Европа конечно се буди од зимскиот сон?

Климатските промени, економијата, владеење на правото и корупцијата веќе не се најголем проблем во Западна Европа, ТУКУ БЕЗБЕДНОСТА.

Западна Европа го смени својот изглед. Западните метрополи кои ги сметаме за бастионот на културата на „Стариот континент“ веќе не се исти, а просечниот Европеец тивко изумира.

Германија веќе не личи на Германија, туку на Близок Исток. На секој чекор донери, центарот на секој град полн со бездомници и расфрлано ѓубре. Забрадените „црH0мањести“ мажи кои нудат супстанци и жени на кои им се гледаат само 0чите.

Што е најпарад0ксално од се‘, овие луѓе се третирани како „жртви“, па затоа либeралитe прават се‘ во нивна полза. Повеќе за грижат за „мигрантите“ или п0пуларно кажано „refugees“ отк0лку за самите нив. Патем да се потсетиме дека овие луѓе најчесто илегалн0 се дојдени тука и лажат дека дошле од земјите каде што има војна. Јас ги разбирам нив што се селат бидејќи секој оди таму каде што има профит, но не ги разбирам европските либерали кои по секоја цена се борат за сите малцинства.

Не сакам да сум претенциозен, но навистина мора да сме свесни за последиците. Јасно ми е зашто се спроведоа ваквите политики на Меркел и дека се‘ тоа е за работна сила, но понекогаш економијата треба да биде во втор план, а на прво место да се стави БЕЗБЕДНОСТА!

Европа допрва ќе ги осети последиците од масовната пропаганда на „refugees welcome“ и истата, за жал, ќе им се врати како Бумеранг. Време е за десничарски политики како „storng border protection“, а европските народи конечно да се освестат кои се последиците од масовната миграција! Воедно, време е да се ценат квалификации, а не само да се возвишуваат малцинствата само заради тоа што се. Исто така, време е да разграничиме ,,мигранти” од ,,бегалци” и да се знаат оние кои се нелегално дојдени и тие да се санкционираат.

Единствено ме радуваат лидери како Џорџа Мелони, Виктор Орбан, Марин Ле Пен, Герт Вилдерс што со последни сили ја „бранат“ Европа. Нормално тука е и Полска. Таквите примери се добри да се освестиме додека не е предоцна…

Боемот 2.0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email