(ВИДЕО) Скопје или Тирана: ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИМЕ?

Скандирање УЧК, веење албански знамиња, палење бакљи и огномети: До кога ќе толерираме?

Со митингот на ДУИ во Скопје, нашата метропола личеше на главен град на Албанија, а не Македонија. Владејачката ДУИ за првпат во историјата одржа митинг на плоштадот Македонија. Само една паралела – со тоа демонстрираа моќ и покажаа кој владее со државата. Додека нивниот помал коалиционен партнер СДСМ правеше митинг на споредна уличка пред ЕУ Инфо центар тие направија на плоштад Македонија и им уринираа на коалиционите партнери кој е главен во Македонија.

Се скандираше за УЧК, они кои ги убија нашите блиски во 2001-ва, се палеа бакљи и огномети.

За само неколку дена се изборите. Уште ли сметате дека ќе треба да седите дома? Излезете масовно на гласање и поддржете некоја македонска партија.

Време е еднаш засекогаш да се стави ред во државава и да ја ограничиме на оние кои ја пречекоруваат!

#РазбудиСеМакедонче

Боемот 2.0

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Nikolovski (@boemot.mk)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email