За Боемот

За
Боемот

,,Мегафон на тивкото мнозинство”

„Боемот“ пред сè е страница на Инстаграм која со текот на годините се прошири и на Твитер и на Фејсбук. Веќе четири години преку оваа страница се кажува гласот на младиот човек, па оттука авторот себеси се нарекува „мегафон на тивкото мнозинство“.

„Боемот“ во август 2021 година беше мета на репорти од поширока маса од „слободоумни“ луѓе кои не прифаќајки критика на одредени тема посегнаа по копчето „репорт“ и токму затоа истиот профил беше избришан кога имаше 18.300 фоловерс. Оттогаш е отворен вториот профил кој го носи името „Боемот 2.0“.

„Боемот“ пишува на различни теми како политика, економија, секојдневие, вистински патриотизам, но и на сите актуелни теми во нашето општество. Како императив ја става вистината и го кажува гласот на младите луѓе кои се плашат гласно да го кажат. Многупати себеси се опишува како: „Последен крик на нормалноста во ова општество кое се темели на погрешни вредности“.

Бидете во тек со настаните прикажани преку една поинаква перспектива. 

Instagram профил

Facebook профил

Twitter профил

Twitter feed is not available at the moment.