Не ми се допаѓа „новото лице“ на Европа!

Не ми се допаѓа новото лице на Европа! Дали Европа конечно се буди од зимскиот сон? Климатските промени, економијата, владеење на правото и корупцијата веќе не се најголем проблем во Западна Европа, ТУКУ БЕЗБЕДНОСТА. Западна Европа го смени својот изглед. Западните метрополи кои ги сметаме за бастионот на културата на „Стариот континент“ веќе не се […]

Парадоксалноста на дело: Видовте ли некоја феминистка да ѝ честита победа на Мелони?

Италија доби нова влада. За првпат во историјата на оваа држава таа ќе биде предводена од ЖЕНА, Џорџа Мелони. Десниот блок кој го води партијата „Браќа на Италија“ освои уверлива победа и во долниот и во горниот дом на италијанскиот парламент. Во коалција со неа се Форца Италија на Берлускони, и крајно десничарската партија Лига […]