(ИСТРАЖУВАЊЕ) Колку се заработува од занает во Македонија?

Колку се заработува од занает во Македонија?

По вчерашната објава за тоа дека „Од работа нема срамота“ многумина пишаа дека се заработува убаво со учење занает или физичка работа. 👇 Па, така решивме да ве прашаме вам колку се заработува од занает, а ова се дел од одговорите кои ни ги пишавте: Плочкар – плата 90.000 денари Овчар – плата 90.000 денари […]

СВЕДОШТВО: ОД РАБОТА НЕМА СРАМОТА

СВЕДОШТВО: ОД РАБОТА НЕМА СРАМОТА

Бев во кафана со едно поголемо спонтано собрано друштво. Класика првпат се запознаваме, па правиме муабети меѓу кои „што и како си со работа“. Го прашуваат еден од дечкиве „што работиш“, а он им вика: „Ништо, студент сум“. Е сега, јас знам дека не е само студент и знам дека нон-стоп работи, забележувам дека му […]