Излези и гласај!

Излези и гласај! 🗳️🇲🇰 Во среда нѐ очекуваат претседателски избори. Избори кои за помладите генерации се „неважни“, избори на кои за жал многу Македонци остануваат апатични кон политиката и НЕ го остваруваат своето граѓанско право да излезат и да гласаат. Оваа објава ја упатувам токму кон нив, кон сите „непартиски“ и „неутрални“ луѓе. Не треба […]

АНАЛИЗА: Седум претседателски кандидати, пет Македонци, двајца во втор круг, еден победник

Веќе следната среда, за само шест дена нѐ очекуваат претседателските избори. На 24 април е првиот круг од овие избори кои внимателно ги следам. На гласачките ливчиња ќе се најдат седум кандидати, па би сакал да кажам по некој збор за секој од нив: 1. Стево Пендаровски – прв на гласачкото ливче ќе биде актуелниот […]