Наставниците заслужуваат поголема плата: Поддршка за штрајкот на просветните работници!

Во општество каде сè и сешто е поскапено платата на просветниите работници стагнира. Поразително е платите во образованието – сектор кој е најважен за прогрес и здрава младина, нивните учители да бидат третирани со помала плата од многу професии во Македонија. Кога државата не излегува во пресрет, правото на штрајк е целосно легитимно и затоа […]