(ВИДЕО) Скопје или Тирана: ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИМЕ?

Скандирање УЧК, веење албански знамиња, палење бакљи и огномети: До кога ќе толерираме? Со митингот на ДУИ во Скопје, нашата метропола личеше на главен град на Албанија, а не Македонија. Владејачката ДУИ за првпат во историјата одржа митинг на плоштадот Македонија. Само една паралела – со тоа демонстрираа моќ и покажаа кој владее со државата. […]