Не дозволувајте инфлацијата да ви ги јаде парите!

Многу често слушаме како постарите генерации коментираат „стај си ги парите во банка, на сигурно, нека расте камата“. Постарите генерации целат на некоја сигурност, но забораваат „тивкиот убиец“ во економијата наречен инфлација. Забораваат на општиот постојан пораст на цените на стоките и услугите во една економија и на тој начин дозволуваат инфлацијата да им ги […]