Да беше жив ќе имаше 70 години: Мурал за Горан Стефановски

Да беше жив ќе наполнеше 70 години… „Иднината никако да дојде, минатото никако да си отиде, а ние овде глумиме сегашност.“ Горан Стефановски според мене е еден од најпаметните Македонци родени во нашата понова историја. Има напишано повеќе од 30 драми, сценарија за ТВ филмови и серии. Неговите драма ја отсликуваат македонштината, животот и духот […]