ПАРАЛЕЛА: ГЕМИЏИИТЕ ТОГАШ И ПОЛИТИЧАРИТЕ ДЕНЕС

Паралела за македонсаката кауза преку гемиџиите тогаш и политичарите денес. Американците често користат една изрека „freedom isn’t free“. Во право се, слободата не паднала од небо, туку за истата некој се изборил. Со оваа објава сакам да ве потсетам на Гемиџиите и далечната 1903 година. Од 28 април до 1 мај во Солун се случиле […]