Белгиската полиција спречи одржување десничарски настан: Поддршка за Фараж и Орбан!

„Поради можност за нереди“ белгиската полиција утрово спречи да се одржи настан на кој говорници беа унгарскиот премиер Виктор Орбан и главниот промотор на Брегзит и своевремено најдобриот говорник во Европскиот Парламент, Најџел Фараж. На собирот наречен „Конференција за национален конзерватизам“ веднаш по почетокот на говорот на Најџел Фараж полицијата упаднала, а на присутните им […]

Не ми се допаѓа „новото лице“ на Европа!

Не ми се допаѓа новото лице на Европа! Дали Европа конечно се буди од зимскиот сон? Климатските промени, економијата, владеење на правото и корупцијата веќе не се најголем проблем во Западна Европа, ТУКУ БЕЗБЕДНОСТА. Западна Европа го смени својот изглед. Западните метрополи кои ги сметаме за бастионот на културата на „Стариот континент“ веќе не се […]