АНАЛИЗА: Седум претседателски кандидати, пет Македонци, двајца во втор круг, еден победник

Веќе следната среда, за само шест дена нѐ очекуваат претседателските избори. На 24 април е првиот круг од овие избори кои внимателно ги следам. На гласачките ливчиња ќе се најдат седум кандидати, па би сакал да кажам по некој збор за секој од нив: 1. Стево Пендаровски – прв на гласачкото ливче ќе биде актуелниот […]