(ВИДЕО) Сакам луѓето да ме препознаваат по моите ставови, а не по „дојавувачот на бомби“

Конечно собрав храброст и јавно проговорив за моето приведување и целата драма во текот на претходниот месец. Добив многу покани за емисии, а одлучив да гостувам кај Кристијан Ландов од А1 Он каде снимивме емисија каде ја објаснувам целата ситуација околу моето приведување на втори ноември околу лажните бомби по средните скопски училишта. Во продолжение […]

Слободната мисла е повредна од секоја закана, притисок и уцена – нема да ме замолчите, само ме направивте посилен!

Во текот на вчерашниот ден, среде бел ден и во време на вршење на моите работни обврски бев лишен од слобода, по што до доцните часови бев држен во полициска станица, без можност за контакт со моите пријатели, роднини и најтесното семејство. Јавен распит, претрес на мојот дом од страна на 10 полицајци, меѓу кои […]