Што се акции и зошто се атрактивни?

По долго време конечно сум сведок дека меѓу младите се зборува за финансиски теми како: инвестиции, акции, криптовалути. Искрено, многу ми е мило што конечно младите се освестуваат и прават просперитетни муабети. Сè е тоа убаво, но пред да инвестираат сметам дека треба убаво да прочитаат што се акции и на кој принцип фунцкионираат. Токму […]